astrological sign chart compatibility name love compatibility numerology numerology number compatibility calculator numerology compatibility numbers for marriage chinese zodiac compatibility love test zodiac signs according to numerology astrology and numerology in telugu zodiac signs compatibility for aquarius

 

1938 - Jahr der "Verständigung" - Година на разбирателство

През 1938 г. BDM се разраства, за да може да приеме по-големи момичета. На 19 януари 1938 г. се създава BDM - Werk "Glaube und Schönheit" за подпомагане превръщането на младите момичета в изискани и политически коректни дами. Също както и в останалите HJ групи така и в BDM - Werk "Glaube und Schönheit" се набляга на физическата подготовка и спорта.

И през тази година в HJ се отчита сериозен наплив. Регионалните HJ групи на Австрия и Судетите официално се зачисляват към немската HJ организация. Ръководството на младежкото движение твърди, че разполага с 9 милиона членове или почти 80% от немската младеж.

През септември в Нюрнберг се състои последният сбор в мирно време. Той е с тема Велика Германия (Grossdeutschland) и е най-големият провеждан някога с почти 700 000 участници от различни нацистки организации, дошли на продължилия седмица фестивал.

В събота на 10 септември 80 000 членове на HJ маршируват в градския стадион. Правят маневри във военен стил, упражнявани почти година, и завършват представянето си, изписвайки буква по биква името на Адолф Хитлер. След шумно посрещане Хитлер държи реч, в която откровено говори за детството си и тежкото си юношество, и завършва с думите: "Вие, моята младеж, сте нашата най-скъпа национална гаранция за великото бъдеще, и вие сте предопределени да бъдете водачите на славен нов ред под върховенството на националсоциализма. Никога не забравяйте това, един ден ще управлявате света!"

1938 г. е и престъпна за представителите на HJ. През ноември се състои "Kristallnacht" (Кристалната нощ), в която главорези и вандали от NSDAP, Schutzstaffel (SS) и Sturmabteilung (SA) рушат частната собственост на евреи и палят синагоги. Официално HJ не е упълномощена да участва в акцията, но много от членовете й се включват в погромите. Когато фон Ширах научава за тези техни прояви, издава заповед, забраняваща на HJ членовете в бъдеще да се забъркват в подобен тип дела.

Много от членовете на HJ възприемат Хитлер като Фюрера-Бог и дори отправят молитви към него като тази: "Фюрер, мой Фюрер, пратен от Бога. Запази и съхрани живота ми за дълго. Ти спаси Германия в момент на нужда. Благодаря Ти за насъщния си хляб. Бъди с мен за дълго време, не ме изоставяй, Фюрер, мой Фюрер, моя вяра, моя светлина, да живее моя Фюрер!"

Хитлер, в до известна степен цинично настроение през 1938 г., изразява становището си за тях: "Младите се учат да мислят и действат като германци. Когато тези момчета на възраст 10 години влизат в нашата организация, може би за пръв път в живота си вдишват и чувстват свеж въздух; след четири години преминават от Jungvolk в HJ, там ги задържаме за още четири години и не ги оставяме в ръцете на създателите на старите класови и социални ограничения; вместо това ги изпращаме направо в партията или трудовия фронт, SA, SS, NSKK (моторизиран корпус) и т. н. И ако те останат там още две години или година и половина и все още не са станали националсоциалисти, отиват в трудовата служба, където се бъхтят за още шест или седем месеца, всички носейки символа германска лопата. И всякакви остатъци от класово съзнание или гордост от обществено положение изчезват напълно след постъпването им в армията, а когато се върнат от там след две, три или четири години, ги пращаме направо в SA, SS и т.н. , където никога няма да могат да страдат от предишни предразсъдъци, защото ще са заети цял живот."