chinese astrology dragon of earth love calculator and astrology free numerology compatibility by name zodiac signs astrology and numerology in telugu numerology number compatibility calculator site numerology compatibility numbers for marriage

 

1944 - Jahr der "Kriegsfreiwilligen" - Година на военните доброволци

Снимка (на момчетата): Jason Pipes

HJКъм есента на 1944 г. се събират максимален брой HJ момчета и им се дава задачата да прокопават противотанкови и защитни ровове около немските градове с надеждата те да послужат за забавянето или спирането на съветските и съюзническите войски. Момчетата от HJ изкопават окопи дълги стотици мили из целия източен и западен фронт.

Последният музикален конкурс за представители на HJ се състои през 1944 г. На него награди се раздават и на индивидуални таланти, и на цели групи. Послденото състезание по техническо моделиране също се провежда през тази година като момчетата се конкурират в предлагането на технически нововъведения, които могат да помогнат на Германия във войната.

Heinkel He 162През есента на 1944 г. Гьоринг предлага да вземе целия набор от HJ-Flieger кандидати и да ги подготви за летене с реактивни изтребители. HJ се обучават как да използват самолет Heinkel He-162 "Salamander-Volksjäger". Тренират се на He-162S (Segelflugzeug - Glider) в Требин, но нито един член на HJ не лети на действащ He-162 в битка.

Годините на война започват да се отразяват все по-тежко на германската нация. Всяка година все повече и повече младежи биват изпращани на единия или другия фронт. Много от местните лидери на NSADP започват да изразяват загрижеността си относно спада на дейностите на HJ. Твърде често регионални части на HJ не могат да функционират нормално, защото всички подходящи за ръководство на HJ-групи младежи вече са призовани на военна служба. Банди от "разочаровани" младежи започват да оспорват политическото водачество на NSDAP, а други шайки се възползват от военната ситуация и оплячкосват или крадат от съседите си или от бомбардирани места.

Една такава банда е "Edelweiß Piraten". Момчетата от нея започват като безобидни пакостници, но постепенно проявяват все по-силни тенденции към насилие.