astrology scorpio august what life path number am i horoscope matching for marriage only by name site chinese zodiac compatibility love test press press chinese astrological sign november

 

1940 - Jahr der "Bewährung" - Година на себедоказване

На 3 февруари 1940 г. Артур Аксман и ръководството на HJ пускат плана за дейностите на HJ във войната. Той съдържа следните главни точки:

  1. Системно идеологическо и политическо обучение: Ежеседмични занятия за HJ и BDM.
  2. Културни дейности: Ще продължат както са планирани. Ще включват пеене, музика, концерти, поетични рецитали и т.н. Членовете на HJ освен това ще пеят във заводите, болниците и старческите домове.

  3. Физическо възпитание: С изключение на момчетата на възраст между 16 и 18 години и BDM секцията за "Вяра и красота", всеки младеж ежеседмично ще прави двучасови физически упражнения.

  4. Предвоенна подготовка: HJ момчетата между 16 и 18 години ще преминат през предвоенна подготовка с продължителност от шест до 12 месеца. Паравоенни упражнения и упражнения по стрелба ще се състоят два пъти месечно, обикновено в неделя.

  5. Ръководна подготовка: Трябва да бъдат определени допълнителни HJ ръководители, защото все повече от сегашните биват викани за военна служба.

  6. Цивилни паради: HJ и BDM членовете ще участват в паради; такива ще се провеждат веднъж на два месеца през зимата и веднъж месечно през лятото. Парадите на големи групи са забранени, а участието в маршове е желателно.

  7. Общи задължения: Първата и третата неделя на вски месец са за HJ дейности и събрания. Втората и четвъртата неделя са за семейството. Отсъствията и отлъчванията от задължителните HJ недели не са разрешени.

  8. Летни задължения: Лагеруването и екскурзиите ще продължат както по-рано, но с по-кратка продължителност. Максималният брой на уастниците в подобно мероприятие не бива да надхвърля 100 души. Железопътният транспорт не може да бъде използван за летни младежки изяви. Големите градски центрове могат да получат изключение от гореуказаните правила. Изключения ще бъдат правени в сезоните за събиране на реколтата.

  9. Специални дейности: Членовете на HJ и BDM ще продължат да събират дарения както преди (Winterhilf и т.н.) и да помагат на нуждите на обществото. HJ членовете на предвоенна подготовка са освободени от това задължение. Обучението Luftschutz (по въздушна отбрана) ще продължи за всички младежи. 16-17-годишните момичета от BDM ще получат подготовка по оказване на първа помощ.

1940 г. означава за HJ промяна в ръководството. На 7 август 1940 г. Артур Аксман заменя фон Ширах на поста Reichsjugendführer der NSDAP.

В окупирана Западна Европа няколко бивши лидери на HJ помагат в управлението на новите завоевания. Например във Холандия Херман Линденбургер, бивш представител на HJ от 1933 г., помага в изграждането на холандската организация HitlerJugend. Известно е обаче, че Линденбургер не се разбира много добре с командващия го Фриц Шмидт.

На 9 март 1940 г. немската полиция издава допълнителни правила и норми, за да предотвратят обръщането на немската младеж към пороците. Тези разпоредби влизат в сила за целия Райх. Сред тях се включва забрана на консумацията на алкохол, забрана на пушенето на публично място, запрещение на ходенето без придружител на кино и театър след 21.00 часа и т.н.

На 4 октомври 1940 г. е обнародван нов наказателен кодекс за младежта.