site numerology life numerology compatibility numbers for marriage numerology of libra astrological sign chart compatibility numerology number compatibility calculator name numerology compatibility test link

 

1939 - Jahr der "Gesundheit" - Година на здравето

На 25 март 1939 г. се издава закон, задължаващ всички немски младежи да се включат в HJ или BDM. Неспазването му може да даде право на държавата да отнеме децата от родителите им и да ги прибере в сиропиталище. Този закон цели още сливането на католическите младежки организации с HJ, въпреки конкордата с Ватикана, подписан от Хитлер години по-рано.

Аксман през 1942През декември 1939 г. Хитлер удовлетворява молбата на Балдур фон Ширах да се включи в бойните действия като част от "Wehrmacht". По този начин постът Reichsjugendführer се овакантен. Поема го Артур Аксман. По време на инвазията във Франция през 1940 г. фон Ширах служи в дивизия "Grossdeutschland", 12-а рота, първи пехотен полк. Войната той започва като ефрейтор и я завършва като лейтенант с Железен кръст I-а степен.

След кампанията във Франция фон Ширах се връща в Берлин. Заради годините си той вече е възприеман като човек от редиците на възрастните и поради това не може да бъде глава на младежката организация. През август 1940 г. фон Ширах е назначен от Адолф Хитлер за инспектор на Hitlerjugend. По-късно фон Ширах става "Gauleiter" на Виена като награда за предишната си добра служба.

През периода 1939/1940 г. нов феномен се разпространява сред германската младеж - американските танци. Много скоро в полезрението на лидерите на HJ влиза движението на "Swing Jugend". То стартира първо в Хамбург и бавно обхваща и други градове и селища на северна Германия като основа за цялостта му е любовта на младите към английската и американската музика. Постепенно с времето то се превръща в контрадвижение за HJ в някои части на Германия като Дрезден и Виена. Представителите на това движение са предимно с либерални политически схващания и с пацифистки мироглед. Във Франкфурт ам Майн в "Harlem Club" се провеждат танц-маратони, вдъхновени от последните музикални хитове на Щатите. Хайнрих Химлер изпитва особено силна неприязън към "Swing Jugend". Последните нямат намерение да се месят в политическите действия, а само искат да танцуват на "своята" музика. Но "тяхната" музика е възприета като заплаха от HJ и политическите лидери на Германия.