press free numerology compatibility by name numerology life zodiac signs compatibility for aquarius numerology of libra horoscope matching for marriage only by name chinese zodiac compatibility love test astrology numerology love compatibility

 

1936 - Jahr des "Jungvolks" - Година на "Jungvolk"

плакатПричина за тази тема на HJ-годината е стремежът на Балдур фон Ширах да включи всяко немско момче на възраст между 10 и 14 години в клона на неговата организация "Jungvolk". На 20 април 1936 г. - 47-я рожден ден на Фюрера - фон Ширах организира голяма церемония в замъка Мариенбург в Източна Прусия, на която всички деца от "Jungvolk" се заклеват във вярност на Германия и Адолф Хитлер: "В присъствието на това червено знаме, което представлява нашия Фюрер, се заклевам да посветя всичката си енергия и сила в служба на спасителя на нашата стран Адолф Хитлер. Желая и съм готов да дам живота си за него и нека Господ да бъде с мен." След това се пристъпва към изпълнение на химна на HJ "Fahnenlied" ("Песен на знамето"), написана от Ширах.

Част от текста:

Unsere Fahne flattert uns voran
(Нашето знаме се вее пред нас.)
Unsere Fahne ist die neue Zeit
(Нашето знаме е новата ера.)
Und die Fahne führt uns in die Ewigkeit!
(И нашето знаме ни води към вечността.)
Ja, die Fahne ist mehr als der Tod
(Да, нашето знаме е по-важно от смъртта.)

 

HJ поздравява Хитлер на Олимпийския стадионСлед записването си в редиците на HJ момчетата минават през няколкомесечен възпитателен период при по-големи възпитаници на HJ. След това се явяват на тест, на който от тях се изисква да знаят цялата песен за Хорст Весел и да могат да отговарят на въпроси свързани с нацистката идеология и историята на партията. Освен това трябва да демонстрират физическа годност, пробягвайки 60 метра за 12 секунди и взимайки участие в пешеходен поход дълъг ден и половина.

По време на Олимпиадата от 1936 г. HJ върши идеално своята работа. Младите получават заповед да помагат на чуждестранните високопоставени лица и посетители колкото може повече. Те представят "Нова Германия" и трябва да изградят добрия и хармоничен образ на Третия райх.

На 1 декември 1936 г. е издаден закон, с който се задължават всички немски деца, навършили 10 години, да бъдат възпитани според философията на националсоциализма. Той е наречен Reichsjugenddienstpflicht (Задължителна младежка служба) и всъщност легализира HJ, неутрализирайки почти всички други младежки движения.

Закона за Reichsjugenddienstpflicht има три основни точки:
- Всеки немски младеж е длъжен да се включи в HJ;
- Главна задача на HJ е да подготви членовете си за вярна служба на каузата и нуждите на немския националсоциализъм;
- Райхсфюрерът на младежта (Reichsjugendführer - в случая Балдур фон Ширах) осигурява съгласуването на целите на HJ и отговаря единствено пред фюрера Адолф Хитлер.