numerology 9 compatibility with 7 here astrological sign chart compatibility link name love compatibility numerology horoscope love compatibility leo press link

 

1935 - Jahr der "Körperlichen Ertüchtigung" -

Година на укрепване на тялото

Хвърляне на гранати като спортно упражнениеВ нова Германия физическата сила е по-важна от успехите в областта на познанието. Образователната програма претърпява промени, целящи предоставянето на повече часове за физически упражнения и спорт. До Олимпиадата в Берлин остава само една година и тези промени ще дадат възможност да се открият най-добрите атлети на Германия, които ще се изправят срещу света за спечелването на златните медали.

През 1935 г. в редиците си HJ разполага с 60% от младежите в Германия. Хитлер вярва, че бъдещето на "хилядолетния Райх" може да бъде осигурено само ако Немската националсоциалистическа работническа партия контролира германската младеж. На партийния сбор в Нюрнберг през септември 1935 г. Хитлер обявява пред присъстващите 54000 членове на HitlerJugend, че дните на слабата немска младеж са отминали. Тържествува Нова Германия.

Хитлер (и Германия) очаква от немската младеж да бъде "стройна и бърза като хрътка, жилава като кожа и твърда като стоманата Круп". Новият немски младеж ще бъде физически здрав, възпитан в строга дисциплина и подчинен на нуждите на Германия (и партията).