chinese astrology dragon of earth vedic astrology horoscope online numerology compatibility for business what life path number am i numerology life path year numerology life path six horoscope love compatibility leo numerology compatibility with names

 

1934 - Jahr der "Schulung" - Година на образование

Ширах обявява 1934 г. като "Годината за образование" и в реч казва: "...всеки маршируващ в редиците на HJ не е номер сред милиони, а войн за една идея. Индивидуалната стойност на участника спрямо цялостта се определя от това до каква степен идеята е проникнала в него. Най-добрият член на HJ, без значение на поста, е този, който напълно отдава себе си на националсоциалистическия световен мироглед."

Професионалното обучение се насърчава успешно от Ширах и нацисткият ръководител на труда Роберт Лай. Те създават ежегодно национално професионално съревнование за HJ, в което младите, изучаващи различни занаяти, биват оценявани и награждавани. Победителите в отделните категории се срещат лично с Хитлер.

1934 г. е време на ускорено нарастване броя на членовете на HJ, но също така и на сериозни командни и ръководни проблеми. Възниква въпросът - при толкова много нови членове, записващи се ежедневно, кой ще ги води и обучава?

Този проблем бързо е схванат от ръководството на HJ. Като част от неговото решаване врати отварят училища за райхсфюрери. Тези заведения предлагат триседмичен курс на обучение по ръководство за подбрани DJ и HJ членове. Освен с тънкостите на управлението младите се запознават и с някои елементарни оръжия и се упражняват в точна стрелба.

HJ пред ХитлерНа партийния сбор през септември 1934 г. в Нюрнберг Лени Рифенщал прави един от най-ефектните пропагандни и документални филми на Третия райх - "Triumph Des Willens" (Триумф на волята). Охраната на HJ и групи представители на младежкото движение от цяла Германия имат сериозно участие в създаването на филма и на самия събор. Десетминутен репортаж показва емоционалнта поява на Хитлер пред възхитената публика на спортния стадион сред многократни викове "Хайл". В речат си той казва: "Каквото и да създадем, каквото и да направим, ние един ден ще си отидем, но във ваше лице Германия ще продължи да живее... И аз зная, че това не може да бъде по друг начин, защото вие сте плът от нашата плът, кръв от нашата кръв, и вашите млади умове са изпълнени със същата воля, която води и нас... И когато огромните колони на нашето движение днес победоносно маршируват през Германия, аз зная, че вие ще се присъедините към тях. И ние знаем, че Германия е пред нас, с нас и зад нас."

Във всяка класна стая виси портрет на Хитлер. Специално внимание се обръща на историята, пренаписана с ударение върху нацистки теми за расова борба и германска гордост. "Задача на расовата държава е", казва Хитлер, "да осигури написването на световна история, в контeкста на която да се изтъква на преден план расовият проблем... така че поколението да се очертае като способно да вземе финалните и окончателни решения за тази земя...".

Акцентира се на борбата за власт на Хитлер от 1918 до 1933 г. като се прославят събития от сорта на Бирения пуч или нацистки личности като Хорст Весел (член на SA от Берлин, убит от комунистите) заедно с нацистка митология свързана с Хитлеровото освобождение на Германия от интернационалната еврейска/болшевишка световна конспирация.

Расовото системно обучение включва научаването на децата как да различават евреите чрез описнаие на физическите признаци, характерни за низшите хора според нацистите. В някои класни стаи, в които все още има представители на евреите, последните дори биват викани пред калса, за да бъдат посочени като нагледен пример. Учителят използва показалка, с която подчертава точните лицеви характеристики.

1934 е също година на "пуча на Рьом". Проведената чистка и множеството убийства дават възможност и на HJ да разчисти някои стари сметки и да елиминира опозиционни младежки лидери.