horoscope matching for marriage only by name horoscope love compatibility leo name numerology compatibility test numerology number are life path numbers 7 and 4 compatible chinese astrological sign november numerology 9 compatibility with 7 numerology compatibility india

 

1928 - Балдур фон Ширах - новият лидер на HJ

През 1928 г. Грубер реорганизира HJ за да я направи по-гъвкава. Открит е и нов отдел - "Jungvolk" за момчета от 10 до 14-годишна възраст. Скоро става факт и Съюзът на немските девойки (BDM - Bund Deutscher Mädel). Но въпреки това HJ си оствава все още организация, насочена най-вече към мъжката част от немската младеж.

Балдур фон ШирахГрубер има успехи, но също така и сериозни (политически) проблеми. Най-големият сред тях е младото аристократско парвеню Балдур фон Ширах. Той е от много престижно пруско семейство. Майка му е американска наследничка, а двама от прародителите й са участвали в подписването на Американската декларация на независимостта от 1776 г., а други роднини се бият на страната на Съюза в американската гражданска война от 1860 г. Баща му е богат капитан от пруската армия. През ранните си години фон Ширах получава най-добро образование, най-добро облекло и изобщо всичко най-добро. Още на 18 години се включва в NSDAP и това е достатъчно, за да привлече вниманието на Адолф Хитлер и кръга му от приближени. Хитлер бързо се сближава с фон Ширах, защото знае че аристократите като него имат връзки с нужните оперативни фондове и влиятелните политически кръгове.

През юли 1928 г. фон Ширах става ръководител на на студентската асоциация в NSDAP в Мюнхен. Работата не му допада много и той си поставя за цел да стане лидер на HJ.

Въпреки че Грубер знае за амбициите на фон Ширах, той разчита на това, че ако продължи да работи здарво за каузата на HJ и резултатите от това са налице, той ще запази поста си. В последните години ръководителят на HJ се справя наистина добер.

На 18 ноември Грубер въвежда първия Reichsappell (Райхсбор), специален ден в годината, на който всички членове на HJ се събират, за да чуят нарежданията на нацистката партия и нейните прокламации.

През 1928 г. в HJ в Берлин се включва младият талантлив организатор Артур Аксман, който през 1940 г. ще замени фон Ширах на поста Reichsjugendführer.