zodiac signs according to numerology free compatibility numerology test horoscope matching for marriage only by name press chinese zodiac dragon compatibility with horse numerology life path six name numerology compatibility test site

 

1926 - Официална поява на Hitlerjugend

HJ на походНа 4 юли 1926 г. на партийния сбор на NSDAP във Ваймар новата по същност организация Jugendbund е преименувана на Hitlerjugend. Официално името е Hitler-Jugend, Bund deutscher Arbeiter-jugend (Хитлерова младеж - сдружение на намеската работническа младеж), по предложение на Юлиус Щрайхер. Курт Грубер се издига до позицията на "Referent für Jugendfragen" (Отговорник по въпросите на младежта) за NSDAP. Това е добра награда за положените до този момент услия. С нова титла Грубер продължава работата си по разрастването на HJ.

Грубер създава много правила за членовете на организацията си като носенето на униформата, плащането на месечна такса от 4 райхспфенига и т. н. Понеже по това време и NSDAP и HJ страдат от недостиг на средства, Грубер праща момчетата си на "дарителски маршове" на сборовете на партията или на други големи партийни събития. Набора на HJ се увеличава с успехите на националсоциалистите.

В 1926 г. към съществуващата структура на NSDAP са прибавени други политически активни групи:

- HJ Hitlerjugend
- NS Ärtztebund (лекарски съюз)
- NS Deutscher Studentenbund (студентски съюз)
- NS Frauenschaftbund (дамски съюз)
- NS Lehrerbund (учителски съюз)
- NS Rechtswahrerbund (съюз на блюстителите на закона)
- NS Schülerbund (ученически съюз)

На 1 ноември 1926 г. капитан Франц Феликс Пфефер фон Заломон става Oberster SA-Fuhrer (шеф на SA) и от тази си позиция той иска HJ да стане част от SA. Заломон може да получи удовлетворение на желанието си, но не без накои затруднения.