horoscope match for marriage software horoscope love compatibility leo zodiac signs according to numerology site numerology in telugu youtube numerology number compatibility calculator what life path number am i astrology scorpio august

 

1925 - Хитлер подновява дейността на NSDAP

1925 г. Хитлер итхвърля Густав Ленк като лидер на "Jugendbund" и поставя на негово място Едмунд Хайнес. Преди това той е работил заедно с Герхард Росбах в "Schilljugend" в Австрия и заради организаторския си опит става новия ръководител на младежта в NSDAP. Хайнес веднага насочва усилията си в обединяването на множеството съществуващи отделно една от друга младежки групи.

Росбаховата "Schilljugend" е най-голямата сред тях, но нечленуващите в нея я възприемат като организация за младите от средната и висша класа на обществото, един вид елитна организация.

Вниманието на Хитлер бързо е привлечено от Курт Грубер. Неговата група е създадена с помощта на Густав Ленк. Грубер е активен организатор и успява да издейства средства от Мартин Мучман за много от дейностите на "Jugendbund" в родния си Плауен и в провинция Саксония. Грубер е със сериозни успехи като организатор и водач.

Не минава много време и за двете съперничещи си организациии "Jugendbund" и "Schilljugend", а и за Хитлер става ясно, че в "новия ред" само една от тях може да има надмощие. Когато Герхард Росбах се завръща в Германия от изгнанието си в Австрия, той бързо се дистанцира от Адолф Хитлер и NSDAP. Оттеглянето на един от водещите идеолози и организатори на "Schilljugend" означава за самата младежка организация провал. Друга причина изборът на Хитлер да падне върху Грубер е факта, че последният е по-лесен за контролиране.

Курт Грубер работи усилено, за да спечели симпатиите на фюрера. Едно от първите начинания на Грубер е отделянето във възможно най-голяма степен на младежкото движение от организацията SA. Младите бързо получават нови униформи и разпознавателни символи, които да ги оразличат от щурмоваците. За да отбележи ранните връзки с SA, Грубер запазва кафявите ризи за младежите. Към тях обаче са прибавени черни къси панталони, което значително "подмладява" външния вид на членовете на младежкото движение. Направена е и нова лента за ръката - мотив с формата на ромб замества стандартната партийна свастика.

Грубер копира структурата на NSDAP за своята организация:

1-ви Отдел: Администрация и хазна;
2-ри Отдел: Образование и организация;
3-ти Отдел: Благосъстояние на младежта;
4-ти Отдел: Расови въпроси;
5-ти Отдел: Филмови и фотогравски служби;
6-ти Отдел: Обществена политика и търговски съюзи;
7-ми Отдел: Пропаганда;
8-ми Отдел: Изкуство и култура;
9-ти Отдел: "Jungmannschaften" (скеция за момчета);
10-ти Отдел: Секция за девойки;
11-ти Отдел: Спорт;
12-ти Отдел: Преса;
13-ти Отдел: Екскурзии и пътувания;
14-ти Отдел: "Wehrsport" (Военни спортове).

Друго голямо събитие през май 1925 г. е сливането на десния Wandersportverein Vogtland (туристически клуб Vogtland) на Плауен и Саксония с "Jugendbund" на Курт Грубер със седалище в Мюнхен. Малко по-късно по препоръка на д-р Ханс Зеверус Циглер, гаулайтер депутат в Тюрингия, и Юлиус Щрайхер, гаулайтер на Франкония, е предложено ново име за младата организация - Hitlerjugend. То ще бъде официално прието през 1926 г.