are life path numbers 7 and 4 compatible zodiac signs compatibility for aquarius numerology compatibility india link chinese astrological sign november astrological sign chart compatibility what life path number am i press

 

1924 - Неясно бъдеще

Ленк прекарва малко време в затвора, освободен е през април 1924 г. Той не се бави и създава нова младежка група "Grossdeutsche Jugendbewegung". На 25 ноември 1924 г. е отново арестуван и затворен в Ландсберг, заради участието си в забранени политически акции. От там е пуснат на 20 декември 1924 г. - на същия ден е освободен и Адолф Хитлер, излежавайки само девет месеца от условната си петгодишна присъда. В затвора Хитлер успява да напише книгата "Mein Kampf", в която на много места се говори за немската младеж и за ролята й в бъдещото общество, управлявано от националсоциалисти.

Неразколебан от множеството пречки, Ленк за пореден път създава младежка организация - "Deutsche Wehrjugend". Но този път той се решава да направи това, без да моли за помощ NSDAP. Това ядосва Хитлер и тесния му кръг и те взимат мерки, за да провалят "Deutsche Wehrjugend". Отчасти заради контрадействията на NSDAP, отчасти заради липсата на организаторски талант у Ленк, "Deutsche Wehrjugend" бързо банкрутира. Ленк е в лошо здравословно състояние. Към това се добавя психическия стрес от множеството му неуспехи, а и проблеми от друг характер (финансови злоупотреби). В карйна сметка той се се оттегля от участие в немското младежко движение.

Ленк не е единствения човек, работил за реформирането на дясната младеж след забраната на "Jugendbund". Сред избягалите в Австрия след пуча е Герхард Росбах, лидер и основател на "Фрайкорпс Росбах". Там той бързо пристъпва към изграждането на нова националсоциалистическа младежка организация "Schilljugend".