mobile spy 007 keystrokes transcription tracking for nokia imei see more link facebook private profile spy

 

Рудолф фон Рибентроп

Rudolf von Ribbentrop
(1921)

Танков ас и носител на Рицарски кръст от 12 SS Panzer Division "Hitlerjugend".

 

Рудолф фон РибентропРудолф фон Рибентроп е роден на 10 май 1921 г. във Висбаден. Негов баща е германският министър на външните работи Йоахим фон Рибентроп. С избухването на войната Рудолф фон Рибентроп се записва в резервния батальон на полк "Deutschland". След нахлуването в Полша, фон Рибентроп е преместен в 11-та рота. Служи в нея по време на Западната кампания и е награден с Железен кръст ІІ степен. Повишен е и в SS-Sturmman за проявена храброст. По същото време получава и първата си рана - парче от куршум попада в дясната му ръка.

След успешния завършек на Западната кампания, фон Рибентроп е изпратен в SS училището за юнкери в Брауншвайг. На 20 април 1941 г. е повишен в SS-Untersturmführer и му е дадено командването на взвод от 1-ва рота, разузнавателен батальон "Nord". След нахлуването в СССР SS-Kampfgruppe "Nord" е изпратена във Финландия, където SS-Untersturmführer Рибентроп се отличава в очите на финландските войници и е награден с Финландски кръст на свободата IV степен. На 2 септември 1941 г. фон Рибентроп е ранен още веднъж когато куршум счупва костта на ръката му между лакътя и китката. Изпратен е в болница в Хоенлинхен, където остава до февруари 1942 г. След това е преместен в току-що формирания танков полк на LSSAH.

Рибентроп и Вюнше напускат Вилньов 9 юни 1944Първоначално служи като взводен командир в батальонната Kradschützenaufklärung рота и по-късно е преместен в 1-ви взвод на 3-та рота отново като взводен командир. След това за кратко е в полковия щаб като оперативен офицер. По-късно е назначен в 6-та рота, II./танков.полк 1, начело на първи взвод, в който се сражава по време на отстъплението от Харков. Фон Рибентроп е ранен за трети път по време на тези битки. Улучен е в лявото и дясно рамо и също така и в белия дроб. След като отказва да бъде върнат далеч в тила, SS-Obersturmführer фон Рибентроп остава да лежи в полева болница докато руснаците обкръжават позициите на Kampfgruppe Meyer ("Бойна група Майер"). На петия ден е решено, че Kampfgruppe Meyer може да пробие от юг докато 1-ви батальон на Макс Вюнше едновременно разкъсва обкръжението на руския фронт в същата посока. Раненият фон Рибентроп взима участие в това сражение, но в това време той може да използва само картечницата. Вюнше успява да деблокира Kampfgruppe и от следващата седмица му се налага да отбива постоянните опити на руснаците да унищожат Kampfgruppe Meyer. По време на тези битки SS-Untersturmführer Aлт, командир на 7-ма рота е убит, а SS-Obersturmführer Рибентроп е награден с Железен кръст І степен за храброст и лични заслуги в тези тежки сражения.

На 13 март 1943 г. Рибентроп поема командването на 7-ма рота и е неин командир по време на повторното превземане на Харков. След това е назначен за полкови адютант. Месец по-късно поема обучението на хора от Луфтвафе, които да бъдат изпратени към LSSAH. На 15 юни е върнат в полевото командване като командир на 6-та рота. Месец след това, на 15 юли, е награден с Рицарски кръст.

Рибентроп с екипажа си

На 1 август е преместен в току-що създадената 12 SS Panzerdivision "Hitlerjugend" и е натоварен с командването на два младшиофицерски тренировъчни курса. Четири месеца по-късно е назначен за командир на 3-та рота, I./Pnz.Regt 12. На 3 юни 1944 г., навръщане в Ньофбур след упражнения неговата кола е атакувана от вражески самолет "Spitfire" и фон Рибентроп е ранен за четвърти път - отново в белия дроб. Откаран е в болница "Берней", а от 9 юни се връща начело на ротата си. Около края на юли е върнат обратно в същата болница, защото се разболява от жълтеница. По време на дефанзивните сражения в Нормандия Рибентроп е награден със Златен германски кръст и с танкова значка за участие в 25 успешни танкови сражения. След измъкването от "Фалезкия чувал" SS-Obersturmführer фон Рибентроп е назначен за полкови адютант на Panzerregiment 12. На този си пост той участва в "Battle of the Bulge" (Арденската офанзива).

На 20 декември 1944 г. той е ранен за пети път с шрапнел в устата и е награден със Златна значка за раняване, а малко по-късно му е поверено командването на I./Pnz.Regt 12. Той командва този батальон докато дивизята не се предава на американците на 8 май 1945 г.

Баща му, Йоахим фон Рибентроп е обвинен в престъпления срещу човечеството и е екзекутиран на Нюрнбергския процес. Рудолф фон Рибентроп преживява войната и е жив и днес.

 
 
Награди и декорации:
 
Рибентроп на парадЖелезен кръст II степен: 19 юни1940
Бронзова пехотна значка: 1 октомври 1940
Бронзова значка за раняване: 18 април 1940
Финландски кръст на свободата IV степен: 1 октомври 1941
Железен кръст I степен: 18 март 1943
Сребърна значка за раняване: 1 май 1943
Рицарски кръст: 15 юли 1943
Германски кръст: 25 август 1944
 
Повишения:
 
Офицер: 20 април 1941
SS-Oberstumführer: 20 април 1943
SS-Hauptsturmführer: 30 януари 1945