tracking for nokia imei facebook private profile spy spy software pixel size for 8x10 please click for source how to track your iphone 5s without a tracking number

 

Йохан фон Леерс

Johann von Leers
(1902-1965)

Публицист и нацистки партиен деятел.
 

Роден е във Витлюбе, Мекленбург на 25 януари 1902 г. Завършва класическа гимназия във Витлюбе и следва в юридическия факултет на Килския, Берлинския и Рощокския университети. Служи в министерство на външните работи, където е взет заради отличното владеене на япоснки език. От края на 1920-те е в нацисткото движение. Антисемит. От 1929 г. е член на NSDAP, от началото на 1930-те е в централния й апарат, където отговаря за подготовката на пропагандистки кадри. От 1929 г. е лидер на националсоциалистическата студентска младеж и е главен редактор на нацисткото списание “ Wille und Weg” (“Воля и път”). Автор е на огромно количество статии за историята на националсоциализма, по въпросите на расовата теория, по проблемите на германското минало, публикувани на страниците на нацистките периодични издания. Написва скандалната книга “Евреите те наблюдават” (1933), която представлява разгърната програма за борба с евреите, унищожаването на обществата им и историята им. Книгата на Леерс се разглежда като учебно пособие от нацистките идеолози, обосноваващи депортирането на еврейското население от страните на Западна и Източна Европа, създаването на концентрационни лагери и “лагери на смъртта”. Адолф Хитлер високо оценява книгата на Леерс и назовава автора й “истински син на Велика Германия”. В същото време обаче Леерс изразява проруски позиции подобно на геополитика Карл Хаусхофер и с това открито се противопоставя на “Розенберг-кликата”.

По време на Втората световна война Леерс сътрудничи във ведомството на Йозеф Гьобелс. Призовава немския народ да защищава завоеванията на Германия и да докаже на славяните, че германската нация е непобедима, а в историята на Третия райх да бъдат випсани нови героични страници. Той е сред авторите на идеята за т. нар. “тотална война” и създаването на “народно опълчение”, което да “спаси страната от варварите”.

През май 1945 г. бяга от обсадения Берлин. Бягството му е организирано от датския доброволец от Waffen-SS Вагнер Кристенсен. През 1950 г. е открит в Аржентина, където живее на триторията на една от немските колонии и издава списанието “Weg”, превърнало се в орган на старите нацисти. В значителна степен списанието се финансира от немски индустриалци. През 1955 г. Леерс се прехвърля в Египет, където приема исляма и създава апарат за антиеврейска пропаганда. Започва да се нарич Д-р Омар Амин Йохан фон Леерс.

Умира на 5 март 1965 г. в Кайро.